Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Uitgaan in Assen: Ontdek het Bruisende Nachtleven

Assen, de charmante hoofdstad van Drenthe, biedt niet alleen overdag veel te beleven, maar ook ’s avonds komt de stad tot leven. Of je nu een avondje wilt dansen, genieten van live muziek, een gezellige borrel wilt drinken of een cultureel evenement wilt bijwonen, Assen heeft voor elk wat wils. In deze blogpost nemen we je mee op een reis door het nachtleven van Assen en geven we tips voor de beste uitgaansgelegenheden en evenementen.

Café’s en Bars: Gezelligheid en Ambiance

Café de Dependance

Café de Dependance is een van de meest populaire cafés in Assen. Gelegen in het hart van de stad, staat dit café bekend om zijn gezellige sfeer en vriendelijke bediening. Het is de perfecte plek voor een ontspannen avondje uit met vrienden, waar je kunt genieten van een breed assortiment aan bieren, wijnen en cocktails. Regelmatig worden er live muziekavonden en quizzen georganiseerd, wat zorgt voor extra entertainment.

Lodewijk Napoleon

Lodewijk Napoleon is een sfeervolle bar met een historisch tintje. Dit café, gevestigd in een prachtig pand, biedt een uitgebreide drankenkaart met speciaalbieren, kwaliteitswijnen en unieke cocktails. Met zijn warme inrichting en relaxte ambiance is het een geweldige plek voor een borrel na het werk of een romantische avond uit.

Grand Café ’t Wapen

Grand Café ’t Wapen is een veelzijdige plek waar je zowel overdag als ’s avonds terecht kunt. Overdag kun je er genieten van een kop koffie of een lekkere lunch, terwijl het ’s avonds verandert in een levendige bar. De uitgebreide menukaart en het gezellige terras maken dit tot een favoriete ontmoetingsplek voor zowel locals als toeristen.

Clubs en Discotheken: Dansen tot de Vroege Uurtjes

Club DNA

Wil je de hele nacht dansen? Dan is Club DNA de plek voor jou. Deze populaire club in Assen biedt een mix van verschillende muziekstijlen, van dance en house tot urban en pop. Met regelmatige thema-avonden, gast-dj’s en spectaculaire lichtshows, is elke avond in Club DNA een unieke ervaring. De energieke sfeer en het enthousiaste publiek zorgen ervoor dat je hier de tijd van je leven hebt.

De Bonte Wever

De Bonte Wever is niet alleen een hotel en wellnesscentrum, maar ook een uitgaansgelegenheid met een eigen discotheek. Hier kun je genieten van de beste hits uit de jaren ’80, ’90 en 2000, evenals de nieuwste muziek. De ruime dansvloer, de moderne faciliteiten en de diverse bars maken dit tot een ideale plek voor een avondje uit met vrienden.

Live Muziek en Concerten: Geniet van Lokale en Internationale Artiesten

Podium Zuidhaege

Podium Zuidhaege is dé plek voor liefhebbers van live muziek. Dit culturele centrum organiseert een breed scala aan concerten, variërend van jazz en blues tot rock en wereldmuziek. De intieme setting en de uitstekende akoestiek zorgen ervoor dat je optimaal kunt genieten van de optredens. Naast muziek biedt Podium Zuidhaege ook theatervoorstellingen, filmvertoningen en kunstexposities, waardoor het een veelzijdige bestemming is voor een avondje uit.

Café de Witte Bal

Café de Witte Bal is een iconische locatie in Assen waar je kunt genieten van live muziek in een informele en gezellige sfeer. Van lokale bandjes tot getalenteerde singer-songwriters, hier ontdek je altijd iets nieuws. De ontspannen ambiance en de diverse muziekstijlen maken dit café tot een geliefde plek voor muziekliefhebbers.

Theaters en Bioscopen: Cultureel Vermaak

De Nieuwe Kolk

De Nieuwe Kolk is het culturele hart van Assen. Dit moderne theater- en bioscoopcomplex biedt een uitgebreid programma van theaterproducties, films, dansvoorstellingen en concerten. Of je nu wilt genieten van een toneelstuk, een cabaretvoorstelling wilt bijwonen of de nieuwste films wilt zien, bij De Nieuwe Kolk ben je aan het juiste adres. Het sfeervolle café en restaurant maken het plaatje compleet en zorgen ervoor dat je hier een volledige avond uit kunt beleven.

DNK Bioscoop

Voor filmliefhebbers is DNK Bioscoop de ideale plek. Met meerdere zalen en een gevarieerd aanbod van films, van blockbusters tot arthouse, is er voor elk wat wils. De comfortabele stoelen en de moderne faciliteiten zorgen voor een optimale filmervaring. Na de film kun je nog even nagenieten in het naastgelegen café of restaurant.

Evenementen en Festivals: Feest voor Iedereen

Preuvenement Assen

Het Preuvenement Assen is een jaarlijks culinair festival dat plaatsvindt eind augustus. Hier kun je genieten van heerlijke hapjes en drankjes van lokale restaurants en producenten, terwijl je luistert naar live muziek en optredens. Het evenement vindt plaats in het Gouverneursplein en is een geweldige gelegenheid om de smaak van Assen te ontdekken.

TT Festival

Het TT Festival, dat plaatsvindt rond de jaarlijkse TT Assen motorrace, is een van de grootste evenementen van het jaar. Gedurende enkele dagen wordt de stad overspoeld met bezoekers die komen genieten van live muziek, kermisattracties, markten en straattheater. Het festival biedt vermaak voor jong en oud en zorgt voor een ongeëvenaarde feeststemming in de stad.

Bluesfestival Assen

Voor liefhebbers van bluesmuziek is het jaarlijkse Bluesfestival Assen een hoogtepunt. Dit evenement trekt nationale en internationale bluesartiesten aan en biedt een weekend vol geweldige optredens in verschillende cafés en podia door de stad. De intieme sfeer en de uitstekende muziek maken dit festival tot een onvergetelijke ervaring.

Conclusie

Uitgaan in Assen biedt een breed scala aan mogelijkheden voor een onvergetelijke avond. Of je nu wilt genieten van een drankje in een gezellig café, de hele nacht wilt dansen in een club, wilt luisteren naar live muziek, een voorstelling wilt bijwonen in het theater of deel wilt nemen aan een van de vele festivals, Assen heeft het allemaal. Laat je verrassen door het bruisende nachtleven van deze prachtige stad en ontdek zelf waarom Assen de perfecte bestemming is voor een avondje uit.

Gerelateerde Artikelen

Ontdek Meer : Verwante Verhalen