Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Parkeren in Assen: Alles wat je moet weten over parkeren

Assen, de hoofdstad van de provincie Drenthe, staat bekend om zijn rijke geschiedenis, prachtige natuur en natuurlijk het TT Circuit. Of je nu een inwoner bent of gewoon een bezoeker die de stad wil verkennen, het vinden van een goede parkeerplaats kan soms een uitdaging zijn. In deze blogpost geven we je alle informatie die je nodig hebt om gemakkelijk te parkeren in Assen.

Inleiding

Assen is een stad vol charme en biedt verschillende parkeeropties voor zowel korte als lange verblijven. Of je nu naar het stadscentrum gaat voor een dagje winkelen, het Drents Museum wilt bezoeken, of deelneemt aan een evenement op het TT Circuit, er zijn tal van parkeeroplossingen beschikbaar om jouw bezoek zo aangenaam mogelijk te maken.

Parkeermogelijkheden in het Stadscentrum

1. Straatparkeren

In het centrum van Assen is straatparkeren mogelijk, maar vaak beperkt en tegen een tarief. Let op de blauwe zones waar je gebruik kunt maken van een parkeerschijf. Hiermee kun je gratis parkeren voor een beperkte tijd, meestal één tot twee uur. Zorg ervoor dat je jouw parkeerschijf correct instelt om boetes te vermijden.

2. Parkeergarages

Assen heeft meerdere parkeergarages die handig zijn voor bezoekers van het stadscentrum. Enkele van de bekendste parkeergarages zijn:

  • Q-Park Assen Centrum: Gelegen aan de Stationsstraat, dichtbij het station en het winkelgebied. Deze garage is ideaal voor een dagje winkelen of een bezoek aan het centrum.
  • Parkeergarage De Nieuwe Kolk: Deze garage bevindt zich onder het cultuurcentrum De Nieuwe Kolk en is perfect voor bezoekers van het theater of bioscoop.

Tariefinformatie en openingstijden van deze garages kunnen variëren, dus controleer altijd de actuele informatie voordat je vertrekt.

3. Parkeerplaatsen

Naast parkeergarages zijn er ook verschillende parkeerplaatsen verspreid over de stad. Enkele populaire locaties zijn:

  • Parkeerterrein Vaart N.Z.: Dit terrein ligt dicht bij het centrum en biedt voldoende parkeerplekken.
  • Parkeerplaats Markt: Gelegen nabij de Marktstraat, ideaal voor een bezoek aan de wekelijkse markt.

Gratis Parkeren

Voor degenen die liever geen parkeerkosten willen betalen, biedt Assen ook mogelijkheden voor gratis parkeren. Vaak moet je wel een stukje lopen of gebruik maken van het openbaar vervoer om het stadscentrum te bereiken.

1. Transferium P+R Assen

Het Transferium P+R Assen, gelegen aan de A28, biedt een groot aantal parkeerplaatsen waar je gratis kunt parkeren. Vanaf hier kun je gemakkelijk de bus nemen naar het centrum van Assen. Dit is een ideale oplossing voor bezoekers die een dagje uit plannen zonder zich zorgen te maken over parkeerkosten.

2. Winkels en Supermarkten

Veel supermarkten en winkelcentra bieden gratis parkeermogelijkheden aan hun klanten. Let op de maximale parkeertijd en eventuele vereisten zoals het tonen van een parkeerschijf.

Parkeren Bij Het TT Circuit

Het TT Circuit Assen is een wereldberoemde racebaan die jaarlijks tal van motorsportevenementen organiseert. Tijdens grote evenementen kan het vinden van een parkeerplaats een uitdaging zijn, dus hier zijn enkele tips:

1. Evenementparkeerplaatsen

Tijdens evenementen worden speciale parkeerterreinen geopend rondom het circuit. Deze terreinen zijn goed bewegwijzerd en vaak voorzien van shuttlebussen die je naar de ingang brengen. Check de website van het TT Circuit voor actuele informatie over parkeerplaatsen en tarieven tijdens evenementen.

2. Vooraf Reserveren

Bij sommige evenementen kun je van tevoren een parkeerplaats reserveren. Dit kan je veel tijd besparen en zorgt ervoor dat je gegarandeerd een plek hebt.

3. Fietsparkeren

Als je in de buurt woont, overweeg dan om met de fiets naar het circuit te gaan. Er zijn speciale fietsenstallingen beschikbaar en het is vaak de snelste manier om het drukke verkeer te vermijden.

Tips Voor Veilig Parkeren

Of je nu in een parkeergarage, op straat of op een parkeerterrein parkeert, hier zijn enkele algemene tips om veilig te parkeren:

  • Vergeet niet waar je geparkeerd hebt: Maak een foto van de locatie of noteer het ergens, vooral in grote parkeergarages.
  • Laat geen waardevolle spullen achter in de auto: Dit kan diefstal voorkomen.
  • Controleer de verkeersborden: Zorg ervoor dat je de parkeerregels begrijpt en naleeft om boetes te vermijden.
  • Gebruik een parkeerschijf waar nodig: Stel de juiste aankomsttijd in om boetes te voorkomen.

Conclusie

Parkeren in Assen hoeft geen stressvolle ervaring te zijn. Met een beetje planning en kennis van de verschillende parkeermogelijkheden, kun je zorgeloos genieten van alles wat deze prachtige stad te bieden heeft. Of je nu naar het centrum gaat, het TT Circuit bezoekt of gewoon een dagje uit plant, er is altijd een geschikte parkeeroplossing beschikbaar.

Gerelateerde Artikelen

Ontdek Meer : Verwante Verhalen