Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Ontbijten in Assen: De Beste Plekken om Je Dag te Beginnen

Assen, de hoofdstad van Drenthe, staat bekend om zijn rijke geschiedenis, prachtige natuur en natuurlijk de beroemde TT-races. Maar wist je dat Assen ook talloze geweldige plekken heeft om heerlijk te ontbijten? Of je nu op zoek bent naar een gezellige koffieshop, een chique restaurant of een gezonde ontbijtbar, Assen heeft voor ieder wat wils. In deze blogpost nemen we je mee langs de beste ontbijtplekken in Assen.

Bagels & Beans

Een klassieker onder de Nederlandse ontbijtplekken, Bagels & Beans biedt een breed scala aan verse bagels, salades en biologische koffie. Gelegen in het hart van Assen, is dit de perfecte plek om rustig wakker te worden met een heerlijke kop koffie en een smaakvolle bagel, terwijl je geniet van de sfeervolle en ontspannen omgeving. De vriendelijke service en het uitgebreide menu maken het een favoriet onder zowel de lokale bevolking als bezoekers.

Aanrader: Probeer de bagel met gerookte zalm en roomkaas, gecombineerd met een versgeperst sinaasappelsap voor een energieke en smakelijke start van je dag.

Anne & Max

Anne & Max is een populaire keten die bekend staat om zijn huiselijke sfeer en heerlijke, verse gerechten. Het menu bevat tal van biologische en lokale producten, wat zorgt voor een duurzaam en lekker ontbijt. Het interieur is stijlvol en warm, waardoor het een ideale plek is om te ontspannen en te genieten van een goed begin van de dag.

Aanrader: De “Zondagsontbijt” met een croissant, ambachtelijk brood, biologische jam en roomboter, gecombineerd met een glas verse jus d’orange en een cappuccino. Dit uitgebreide ontbijt geeft je het gevoel van een luxe zondagochtend, elke dag van de week.

Brasserie La Couronne

Voor een iets chiquer ontbijt kun je terecht bij Brasserie La Couronne. Hier kun je genieten van een uitgebreid ontbijtmenu met zowel zoete als hartige opties. De stijlvolle inrichting en ontspannen sfeer maken het een ideale plek om je dag te beginnen met een beetje extra klasse. De service is uitstekend en de producten zijn van hoge kwaliteit.

Aanrader: Kies voor het uitgebreide ontbijtmenu met vers fruitsap, diverse broodjes, eieren naar keuze en een selectie van beleg. Dit ontbijt is perfect voor een speciale gelegenheid of gewoon om jezelf eens goed te verwennen.

Het Pomphuis

Het Pomphuis is een uniek restaurant gelegen in een historisch pand, waar je kunt genieten van een heerlijk ontbijt in een bijzondere setting. Deze plek biedt een variëteit aan ontbijtopties, van klassieke broodjes tot uitgebreide ontbijtplanken. De sfeervolle inrichting en de historische achtergrond van het gebouw maken een bezoek aan Het Pomphuis een bijzondere ervaring.

Aanrader: De ontbijtplank met diverse soorten brood, kazen, vleeswaren en vers fruit. Perfect te delen met een gezelschap en ideaal voor een gezellige ochtend met vrienden of familie.

De Pepermolen

De Pepermolen is een gezellige en informele plek om te ontbijten. Met een uitgebreid menu dat varieert van gezonde smoothies tot stevige ontbijtgerechten, is er voor ieder wat wils. De vriendelijke service en warme ambiance zorgen ervoor dat je je meteen thuis voelt. Het interieur is knus en huiselijk, wat bijdraagt aan de ontspannen sfeer.

Aanrader: De smoothie bowl met vers fruit, granola en honing. Een gezonde en smakelijke manier om je dag te beginnen, ideaal voor wie op zoek is naar een voedzaam ontbijt.

Barista Cafe

Bij Barista Cafe draait alles om goede koffie en heerlijke ontbijtgerechten. Dit café biedt een scala aan koffievariaties en een menu vol verrukkelijke ontbijtopties. De moderne en gezellige inrichting maakt het een favoriete plek onder de lokale bevolking. Hier kun je genieten van een heerlijke cappuccino of flat white, bereid door ervaren barista’s.

Aanrader: De avocado toast met gepocheerd ei, vergezeld van een flat white. Een trendy en voedzaam ontbijt dat zowel je smaakpapillen als je lichaam tevreden stelt.

Brownies & Downies

Deze bijzondere zaak combineert een sociale missie met heerlijke gerechten. Brownies & Downies biedt werkgelegenheid voor mensen met een verstandelijke beperking en serveert tegelijkertijd smakelijke ontbijt- en lunchgerechten. Een bezoek hier is niet alleen lekker, maar ook goed voor de samenleving. De warme en gastvrije sfeer maakt het een plek waar je je echt welkom voelt.

Aanrader: De versgebakken brownies zijn een must-try, maar ook het ontbijtmenu met verse broodjes en spreads stelt niet teleur. Een perfecte plek om te genieten van goed eten met een goed gevoel.

Café Onder de Linden

Dit café is een begrip in Assen en biedt een rustieke en gemoedelijke sfeer. Café Onder de Linden heeft een divers ontbijtmenu met zowel Nederlandse klassiekers als internationale favorieten. Perfect voor een rustig begin van de dag of een gezellige ochtend met vrienden. De historische locatie en het gezellige interieur dragen bij aan de unieke charme van dit café.

Aanrader: Het klassieke Nederlandse ontbijt met brood, kaas, ham en een gekookt eitje, geserveerd met een dampende kop koffie. Een eenvoudig maar heerlijk ontbijt dat je de dag goed laat beginnen.

Witterzomer

Witterzomer is een veelzijdige locatie net buiten het centrum van Assen, ideaal voor een weekendontbijt of brunch met het gezin. Dit restaurant biedt een uitgebreide kaart met vele ontbijtopties en een prachtig uitzicht op de omliggende natuur. De locatie is perfect voor een ontspannende ochtend weg van de drukte van de stad.

Aanrader: De pannenkoeken met vers fruit en stroop, een favoriet bij jong en oud. Deze heerlijke pannenkoeken zijn perfect voor een verwenontbijt met het hele gezin, terwijl je geniet van de rustgevende omgeving.

Conclusie

Assen heeft een brede selectie aan ontbijtlocaties die stuk voor stuk de moeite waard zijn. Of je nu de voorkeur geeft aan een snel kopje koffie met een croissant of aan een uitgebreid ontbijt met alles erop en eraan, er is altijd wel een plek die aan je wensen voldoet. Begin je dag goed met een heerlijk ontbijt in een van deze geweldige locaties en geniet optimaal van wat Assen te bieden heeft.

Gerelateerde Artikelen

Ontdek Meer : Verwante Verhalen