Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Lunchen in Assen: De Beste Plekken om van een Heerlijke

Assen, de charmante hoofdstad van Drenthe, heeft veel meer te bieden dan alleen zijn rijke geschiedenis en prachtige natuur. De stad is ook een paradijs voor liefhebbers van lekker eten, met tal van uitstekende eetgelegenheden. Ben je op zoek naar een geweldige plek om te lunchen in Assen? Dan ben je hier aan het juiste adres. In deze blogpost nemen we je mee langs de beste lunchplekken in de stad.

De Bakker & De Schenker

De Bakker & De Schenker is een favoriet onder de lokale bevolking en bezoekers. Dit gezellige café biedt een breed scala aan versgebakken broodjes, salades en soepen, allemaal bereid met lokale en biologische ingrediënten. De sfeer is huiselijk en ontspannen, perfect voor een gezellige lunch. Bezoekers waarderen de vriendelijke bediening en de aandacht voor detail, wat elke maaltijd speciaal maakt.

Aanrader: Probeer de broodje pulled pork met huisgemaakte barbecue saus en coleslaw. Heerlijk sappig en vol van smaak, deze lekkernij zal je smaakpapillen zeker verwennen.

Grandcafé Liff

Grandcafé Liff bevindt zich in het hart van Assen en is een perfecte plek voor een uitgebreide lunch. Het menu biedt een mix van klassieke en moderne gerechten, variërend van luxe broodjes tot warme maaltijden. De stijlvolle inrichting en vriendelijke service maken dit café een ideale plek voor een lunchdate of een zakelijke bijeenkomst. Met een uitgebreide wijnkaart en een scala aan heerlijke desserts, wordt elke maaltijd hier een feest.

Aanrader: De clubsandwich met kip, spek, ei en avocado, geserveerd met huisgemaakte frietjes. Een klassieker die altijd in de smaak valt en perfect is voor een vullende lunch.

Bella Italia

Voor de liefhebbers van de Italiaanse keuken is Bella Italia een must-visit. Dit gezellige restaurant serveert authentieke Italiaanse gerechten zoals pizza’s, pasta’s en salades. De warme ambiance en gastvrije bediening zorgen ervoor dat je je even in Italië waant. Daarnaast biedt het restaurant een selectie van Italiaanse wijnen die perfect passen bij de gerechten.

Aanrader: De carpaccio salade met rucola, Parmezaanse kaas, pijnboompitten en truffelmayonaise. Licht, fris en vol van smaak, deze salade is een perfecte start van een Italiaanse lunchervaring.

Brasserie 21

Brasserie 21 is een stijlvolle en moderne brasserie waar je kunt genieten van een heerlijke lunch. Het menu biedt een breed scala aan gerechten, van lichte salades tot uitgebreide hoofdgerechten. De brasserie heeft ook een ruim terras waar je bij mooi weer heerlijk kunt zitten. De chefs gebruiken seizoensgebonden ingrediënten, wat zorgt voor een steeds wisselend en verrassend menu.

Aanrader: De geitenkaassalade met honing, walnoten en zongedroogde tomaten. Perfect voor een gezonde en smaakvolle lunch, deze salade combineert zoet en hartig op een heerlijke manier.

Het Warenhuis

Het Warenhuis is een hippe eetgelegenheid in het centrum van Assen. De industriële inrichting en het creatieve menu maken dit een populaire plek voor een lunch. Het menu wisselt regelmatig en biedt altijd verrassende en smakelijke opties. Het is een geliefde plek onder jonge professionals en studenten die op zoek zijn naar een trendy maar betaalbare lunchoptie.

Aanrader: De quinoa bowl met avocado, gemarineerde kip, edamame en een frisse yoghurtdressing. Een voedzame en kleurrijke keuze die je energie geeft voor de rest van de dag.

Eetcafé De Witte Ballons

Eetcafé De Witte Ballons is een gemoedelijk café waar je kunt genieten van een lekkere lunch in een ongedwongen sfeer. Het menu biedt een mix van Nederlandse en internationale gerechten, bereid met verse ingrediënten. De informele setting maakt het een perfecte plek om bij te praten met vrienden of familie.

Aanrader: De kipsaté met pindasaus, geserveerd met frietjes en een frisse salade. Een klassieker die altijd smaakt en een favoriet is onder de vaste klanten.

Brownies & Downies

Brownies & Downies combineert een sociale missie met heerlijke gerechten. Dit bijzondere café biedt werkgelegenheid voor mensen met een verstandelijke beperking en serveert tegelijkertijd smakelijke lunchgerechten. Een bezoek hier is niet alleen lekker, maar ook goed voor de samenleving. De liefde en zorg die in elk gerecht worden gestoken, maken elk bezoek speciaal.

Aanrader: De tosti’s zijn hier een must-try, vooral de tosti geitenkaas met honing en walnoten. De perfecte combinatie van zoet en hartig zal je zeker verrassen.

Lunchroom ’t Marktplein

Lunchroom ’t Marktplein is een gezellige plek met een uitgebreid lunchmenu. Van ambachtelijke broodjes tot verfrissende smoothies en alles daartussenin, hier vind je gegarandeerd iets wat je lekker vindt. De centrale ligging maakt het een ideale stop tijdens een dagje winkelen in Assen. De vriendelijke service en het comfortabele interieur maken het een favoriet onder shoppers en lokale bewoners.

Aanrader: Het broodje gezond met kaas, ham, ei en verse groenten. Een klassieker die altijd smaakt en een gezonde keuze biedt voor een snelle lunch.

Pannenkoekenschip Assen

Voor een unieke lunchervaring kun je terecht bij het Pannenkoekenschip. Dit restaurantschip ligt aan de Vaart en serveert heerlijke pannenkoeken in allerlei smaken. De maritieme sfeer en het uitzicht op het water maken dit een bijzondere plek om te lunchen. Jong en oud genieten hier van de uitgebreide selectie aan pannenkoeken, van zoet tot hartig.

Aanrader: De spekpannenkoek met stroop. Klassiek en onweerstaanbaar lekker, deze pannenkoek is een favoriet onder de bezoekers en biedt een heerlijke balans van zoet en zout.

Conclusie

Assen heeft een breed scala aan lunchgelegenheden die bij elke smaak en voorkeur passen. Of je nu zin hebt in een lichte salade, een stevig broodje of een uitgebreide maaltijd, er is altijd wel een plek in Assen die aan je wensen voldoet. Neem de tijd om te genieten van een heerlijke lunch en ontdek tegelijkertijd de culinaire schatten van deze prachtige stad.

Gerelateerde Artikelen

Ontdek Meer : Verwante Verhalen