Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Dineren in Assen: Ontdek de Beste Restaurants van de Stad

Assen, bekend om zijn rijke geschiedenis en prachtige groene omgeving, biedt een scala aan culinaire ervaringen die zeker de moeite waard zijn. Of je nu een liefhebber bent van verfijnde gerechten, traditionele Hollandse kost of internationale keukens, Assen heeft voor ieder wat wils. In deze blogpost nemen we je mee langs de beste plekken om te dineren in Assen.

Ristorante Il Lago

Voor een authentieke Italiaanse ervaring kun je terecht bij Ristorante Il Lago. Dit charmante restaurant ligt aan de waterkant en biedt een prachtig uitzicht over het meer, vooral bij zonsondergang wanneer de horizon in prachtige kleuren gehuld is. Het menu bestaat uit klassieke Italiaanse gerechten zoals pasta’s, pizza’s en risotto’s, allemaal bereid met verse ingrediënten en veel liefde. De warme sfeer en vriendelijke bediening maken het een favoriet onder zowel locals als toeristen.

Aanrader: De tagliatelle met truffel en paddenstoelen is een absolute favoriet, evenals de tiramisu als dessert. Deze gerechten worden met zorg bereid en laten je de authentieke smaken van Italië proeven.

De Hertenkamp

De Hertenkamp is een sfeervol restaurant gelegen aan de rand van het Asserbos. Het interieur is warm en gezellig, perfect voor een intiem diner of een speciale gelegenheid. Het menu biedt een mix van seizoensgebonden gerechten, bereid met lokale producten van hoge kwaliteit. De open haard in de eetzaal zorgt voor een knusse ambiance tijdens de koudere maanden.

Aanrader: Probeer het wildmenu tijdens het jachtseizoen, een echte traktatie voor liefhebbers van vleesgerechten. Dit menu biedt een unieke kans om te genieten van vers gevangen wild, gecombineerd met heerlijke bijgerechten.

Grand Café ’t Wapen van Drenthe

Gelegen in het hart van Assen, biedt Grand Café ’t Wapen van Drenthe een gezellige en ontspannen sfeer voor een heerlijk diner. Het ruime terras is ideaal voor de warme zomerdagen, terwijl de sfeervolle binnenruimte perfect is voor een gezellige avond. Het menu varieert van traditionele Nederlandse gerechten tot internationale klassiekers, allemaal met een moderne twist.

Aanrader: De sappige ribeye steak geserveerd met huisgemaakte frietjes en seizoensgroenten. Deze culinaire hoogstandjes worden met passie bereid en zijn een lust voor het oog en de smaakpapillen.

Tapasbar De Kleine Waarheid

Als je zin hebt in iets anders, ga dan naar Tapasbar De Kleine Waarheid. Dit gezellige restaurant biedt een uitgebreide kaart met Spaanse tapas, perfect om te delen met vrienden of familie. De ontspannen sfeer en vriendelijke service zorgen ervoor dat je je hier meteen thuis voelt.

Aanrader: Bestel een selectie van tapas zoals albondigas (gehaktballetjes), calamares en patatas bravas voor een gevarieerde en smaakvolle maaltijd. Elke tapa is met zorg bereid en biedt een explosie van smaken.

Restaurant Hovius

Restaurant Hovius staat bekend om zijn verfijnde keuken en uitstekende service. Het elegante interieur en de uitgebreide wijnkaart maken dit de ideale plek voor een speciaal diner. Het menu wisselt regelmatig en biedt seizoensgebonden gerechten van hoge kwaliteit, allemaal prachtig gepresenteerd.

Aanrader: Het verrassingsmenu van de chef, waarbij je verschillende gangen voorgeschoteld krijgt die perfect op elkaar zijn afgestemd. Dit menu is een ware culinaire reis die je niet wilt missen.

De Pepermolen

De Pepermolen is een knus en informeel restaurant waar je kunt genieten van heerlijke gerechten in een ontspannen sfeer. Het menu biedt een breed scala aan opties, van vis- en vleesgerechten tot vegetarische keuzes, zodat er voor ieder wat wils is.

Aanrader: De mosselen zijn een populaire keuze wanneer ze in het seizoen zijn, geserveerd met brood en sausjes. Deze delicatesse is een echte aanrader voor liefhebbers van zeevruchten.

Touché

Touché is een stijlvol restaurant dat zich richt op de Franse keuken. De romantische ambiance en de verfijnde gerechten maken dit een perfecte plek voor een avondje uit. Het menu is geïnspireerd door de klassieke Franse keuken, gecombineerd met moderne technieken en presentaties.

Aanrader: De boeuf bourguignon is een klassieker die hier uitstekend wordt bereid, evenals de crème brûlée als afsluiter. Elke hap brengt je dichter bij de Franse culinaire tradities.

Eethuis Abdij

Voor een unieke eetervaring kun je terecht bij Eethuis Abdij. Dit restaurant is gevestigd in een historisch pand en biedt een rustieke, gezellige sfeer die je terugvoert naar vervlogen tijden. Het menu is gevarieerd, met zowel traditionele als moderne gerechten, allemaal bereid met de beste ingrediënten.

Aanrader: De lamsschotel met rozemarijn en knoflook, geserveerd met aardappelpuree en seizoensgroenten. Deze smaakvolle combinatie is een ware traktatie voor de zintuigen.

Asia Plaza

Liefhebbers van de Aziatische keuken mogen Asia Plaza niet missen. Dit restaurant biedt een uitgebreide kaart met gerechten uit verschillende Aziatische landen, waaronder China, Japan en Thailand. De moderne inrichting en vriendelijke service maken het een aangename plek om te dineren.

Aanrader: De sushi-boot, gevuld met een assortiment aan verse sushi en sashimi, is perfect om te delen. De kleurrijke presentatie en de verse ingrediënten maken dit gerecht tot een feest voor de ogen en de mond.

De Gulle Gaper

De Gulle Gaper is een bistro waar je kunt genieten van een informele maar smaakvolle maaltijd. Het menu biedt een mix van Nederlandse en Belgische gerechten, vaak bereid met een flinke dosis bier voor extra smaak. De gezellige sfeer en de gastvrije bediening maken het tot een fijne plek om te ontspannen.

Aanrader: De stoofvlees in bier gestoofd is een ware delicatesse, vooral geserveerd met dikke frieten en mayonaise. Deze hartige maaltijd is perfect voor een koude dag en biedt een warme, huiselijke smaak.

Conclusie

Assen heeft een breed scala aan restaurants die elk een unieke eetervaring bieden. Of je nu zin hebt in een romantisch diner, een gezellige avond met vrienden of een bijzondere culinaire reis, er is altijd wel een plek in Assen die aan je wensen voldoet. Vergeet niet om te reserveren, vooral in de weekenden, want de populairste plekken kunnen snel vol zitten.

Gerelateerde Artikelen

Ontdek Meer : Verwante Verhalen